Orkest

Het orkest van Concordia is een fanfareorkest. Wat een fanfare onderscheidt van een harmonieorkest is het karakteristieke geluid van de bugelsectie, welke in een harmonieorkest ontbreekt. Zo heeft een harmonieorkest ook een specifiek geluid met name door de aanwezigheid van extra houten blaasinstrumenten zoals klarinetten, hobo's, fluiten, etcetera. Het fanfareorkest bestaat uit koperinstrumenten (zoals bugels, trompetten, trombones, hoorns, euphoniums en bassen), saxofoons (sopraan, alt, tenor, bariton) en divers slagwerk. Momenteel heeft Concordia ca. 45 spelende leden.

Het fanfare orkest geeft regelmatig optredens om iedereen te laten meegenieten van de muzikale vorderingen. Jaarlijks staat in maart het Lenteconcert op het programma met daarin voornamelijk ‘publieksvriendelijke’ muziek. Hier wordt samen met de MPB en verschillende ‘gasten’ een spetterende show neergezet. In het najaar staat er vaak wat ‘serieuzer’ werk op de lessenaar en dit laten we ook met enige regelmaat beoordelen tijdens een festival. Het fanfareorkest komt daarbij uit in de 2e divisie.

Ook het buitenconcert ‘Roseetje op een Kleedje’ in juni in de Leeuwenkuil is intussen een begrip geworden, waar veel publiek gezellig komt luisteren. Verder is er ook de vaste muzikale omlijsting bij o.a. dodenherdenking, koningsdag en kerst en wordt er regelmatig een dubbelconcert gehouden met (en bij) een ander orkest.

Een van de hoogtepunten van de afgelopen tijd was de concertreis naar Duitsland waar we een aantal mooie concerten hebben neergezet, maar misschien nog wel belangrijker, waar we samen vooral een hele gezellige tijd hebben gehad.

Foto Gemeentehuis 090319 

De repetitie avond is op dinsdag van 19:45 tot 22:00, kom gerust eens langs.