Dirigent Vincent Houdijk

Vincent Houdijk is een virtuoze, veelzijdige, Nederlandse percussionist, met jaarlijks tussen de 120 en 160 concerten uitvoeringen. De combinatie van zijn klassieke en jazzstudie gaf hem een brede kijk op muziek. Houdijk heeft een onderzoekende houding, nieuwsgierig naar uiteenlopende soorten samenwerkingen binnen de muziek en muziekstijlen. Vincent Houdijk is een inspirerende muziekkunstenaar en leraar met een open mind.

In 2007 richtte Vincent zijn band VinnieVibes op; een energieke, dynamische en meeslepende band, zeer gewaardeerd door de fans en door veel muziekprogrammeurs. In 2016 werd vibrafonist Vincent Houdijk (1981) uitgeroepen tot Young VIP en werd hij onderdeel van een VIP-tour langs Nederlandse locaties, vooral voor veelbelovende talenten. In 2018 werden Vincent Houdijk & VinnieVibes uitgenodigd voor een optreden op het wereldberoemde North Sea Jazz Festival, waar zij hun derde album (live) opnamen. Het album Live at the North Sea Jazz Festivalontving prachtige recensies van critici op het gebied van jazz:

“Vincent Houdijk is een vibrafonist voor de 21ste eeuw. Soms kalmerend, dan weer energiek en inventief, lijkt het alsof hij de plaats van het instrument in de hedendaagse jazz probeert te herdefiniëren. Nog lovenswaardiger is dat hij dit voor elkaar krijgt zonder het voordeel van moderne geluidsmanipulerende computersoftware; in plaats daarvan wordt de unieke Europeaanse flair van VinnieVibes ingezet, zowel in de studio als op het podium. Hoewel vergelijkingen met vibe-grootheden zoals Bobby Hutcherson en Milt Jackson vandaag oneerlijk zijn, bestaat er geen twijfel dat de getalenteerde jonge vibrafonist verdient en ernaar streeft ooit het soort erkenning te krijgen die zij genoten.”

(Peter Hoetjes, allaboutjazz.com)

Hij trad op met onder andere: Ravi Coltrane, Sean Jones, Roberto Quintero,Luisito Quintero,Maria Mendes,Eric Vloeimans,Bert Boeren,Bart Wirtz,Teus Nobel,Scholtes Janssens Piano Duo,Arthur Jussen & Lucas Jussen, Ivo Janssen, Remy van Kesteren,Wouter Hamel,Kyteman (Hip Hop Orchestra),Mathilde Santing, het Residentie Orkest, het Metropool Orkest.

Vincent is dirigent van de Black Sheep Swing Band uit Fijnaart, de bigband van het orkest van de Nederlandse Douane en de MPB van Concordia Bergschenhoek. Daarnaast geeft hij les aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg en vanwege zijn unieke lesmethodiek wordt hij internationaal erg gewaardeerd en regelmatig uitgenodigd voor gastlessen. In 2005 startte hij Stichting Percussion Friends, een organisatie die inmiddels honderden slagwerkers uit meer dan 25 landen heeft opgeleid en begeleid richting een professionele carrière.

Meer informatie:
www.vincenthoudijk.com
www.trifidmusic.com
www.percussionfriends.com
www.malletclasses.com