Welkom

Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek (Lansingerland) bestaat uit een fanfareorkest, een leerlingen orkest en een Melody Percussion Band (MPB).
Als lid van Concordia kun je een opleiding krijgen door vakkundige docenten tegen een schappelijke lesgeld bijdrage. De instrumenten die in een fanfareorkest kunnen worden bespeeld zijn saxofoon, bugel, trompet, trombone, bas, bariton/ euphonium en hoorn. De MPB bestaat uit verschillende soorten voornamelijk melodisch slagwerk.
Muziekvereniging Concordia is opgericht in 1939 en bestond toen alleen uit een fanfare. Later zijn daar een drumband en majorettes aan toegevoegd. Sinds de oprichting is er veel veranderd. Concordia kent geen majorettegroep meer en de drumband is omgevormd tot een Melody Percussion Band (MPB), waar met name het melodische slagwerk een voorname rol in speelt. Het orkest kent nog steeds de typisch Nederlandse fanfare bezetting.
Naast het fanfareorkest bestaat er ook een leerlingenorkest. Het leerlingenorkest is de plek waar leerlingen hun eerste ervaring kunnen opdoen in het samen met anderen musiceren.
Muziekvereniging Concordia verzorgt de opleiding van de muzikanten die uiteindelijk in een van de onderdelen willen gaan meespelen.