Orkest

Onder de noemer HaFaBra orkesten (Harmonie, Fanfare of Brassband) kennen we verschillende vormen van orkesten die bestaan uit koperen en houten blaasinstrumenten in combinatie met slagwerk.

 

Het orkest van Concordia is een fanfare orkest. Wat een fanfare onderscheidt van een harmonie orkest is het karakteristieke geluid van de bugelsectie, welke in een harmonie ontbreekt. Zo heeft een harmonie orkest ook een specifiek geluid met name door de aanwezigheid van extra houten blaasinstrumenten zoals klarinetten, hobo's, fluiten, etcetera. Het fanfareorkest bestaat uit koperinstrumenten (zoals bugels, trompetten, trombones, hoorns, euphoniums en bassen), saxofoons (sopraan, alt, tenor, bariton) en divers slagwerk.

Daarnaast is het orkest een concertorkest waarmee we bedoelen dat niet lopend op straat wordt gespeeld. Dit is wel het beeld dat veel mensen van een fanfare hebben.

Concordia doet met enige regelmaat mee aan concoursen.

In november 2002 behaalde Concordia in Enschede 83,83 van de 100 punten in de derde divisie, een derde plek in de uitslagen top 3 van 2002.

In november 2007 heeft de fanfare deel genomen aan het KNFM concours in Neede. Met een puntentotaal van 85.09 behaalde Concordia een eerste prijs en promotie naar de tweede divisie !!

In oktober 2012 heeft het fanfare orkest zich gehandhaafd in de 2e divisie in Schoonhoven met 83 punten, weer goed voor een eerste prijs.

  • Het fanfareorkest speelt een zeer gevarieerd repertoire. Van lichte muziek tot de 'echte' fanfare werken.
  • De repetitie avond is op dinsdag van 19:45 tot 22:00, kom gerust eens langs.