Mededeling inzake Corona-virus

 

Groot is de domper dat na al de onzekerheid het ministerie van OCW een brief naar de tweede kamer heeft gestuurd, waarin je op bladzijde 10 kunt lezen:

"In afwachting van een onderzoek naar de besmettingsrisico’s van zingen en blazen is het vooralsnog niet toegestaan samen met anderen te zingen of te blazen. Ik begrijp dat dit voor de amateurkunstbeoefening maar ook voor de orkesten, die zo graag weer aan de slag willen, een enorme teleurstelling is en hoop op spoedige resultaten van het onderzoek."

Daarmee valt definitief het doek voor de herstart van al onze activiteiten waarbij er sprake is van 3 of meer personen in een groep met blaasinstrumenten. Dus geen repetities van de fanfare, leerlingenorkest, geen groepsrepetities, geen workshop met bugels en geen bugelklasjes groter dan 2 leerlingen.
Wat wel per 1 juni mag is repetities van de MPB, les aan slagwerk- en blaasinstrumentleerlingen 1 op 1 (maximaal 2 leerlingen), workshop klokkenspelers, AMV, slagwerksectie groeprepetitie.

Er stond  een Muzi-mail voor verzending klaar die uitging van algehele start per 2 juni.. Deze moet nu worden aangepast, waarna jullie die krijgen. Zo ook het protocol. Repetitieschema's, een life-concert voor RTV Lansingerland, alles kan weer weggegooid worden.

Het is duidelijk, lees de brief van de minister, dat er nu eerst het onderzoek wordt afgewacht. Dat kan nog lang gaan duren, zo is onze inschatting. Daarmee verwachten wij als blaasorkest niet meer voor de zomervakantie aan de slag te mogen. Onze stip op de horizon is dan 1 september. Wat dit betekent voor de deelnames aan de diverse festivals en ons eigen Top Tip Festival is nog te bezien. De vooruitzichten zijn niet goed!
Uiteraard passen wij ons beleid direct aan wanneer daar de mogelijkheid toe geboden wordt.

Voor nu halve kracht van start. Leuker kunnen we het niet maken.