Muziek op school CBS De Ackers

Binnen acht weken hebben de kinderen van een mug een olifant gemaakt.

 

U kunt uw kind opgeven voor deze muzikale workshop. U kunt mailen door onderstaand contactformulier in te vullen of de op school uitgedeelde flyer inleveren op school. Graag horen wij uiterlijk 20 oktober (online aanmelding) uw interess. Maar let op: Vol = vol; er is gezien het beschikbaar instrumentarium slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Kinderen uit groep 3 en 4 leren klokkenspel spelen. De les is iedere week op woensdagmiddag van 14.00-14.30. De eerste workshop vindt plaats op 25 oktober. Er worden 8 workshops gegeven.

 

Kinderen uit groep 5 en 6 leren de bugel bespelen. De bugel is het belangrijkste instrument van het fanfareorkest en het beste instrument om te beginnen met muziek maken. De les is iedere week op woensdagmiddag van 14.45-15.30. De eerste workshop vindt plaats op 25 oktober. Er worden 8 workshops gegeven.

 

De kinderen nemen zelf een map met insteekhoesjes mee, die wordt gevuld met muziek en leuke opdrachten. Ze krijgen een instrument (klokkenspel of bugel) van de vereniging te leen.

 

Kosten

De kosten van de workshops zijn 45 euro. Hiervoor geven wij 7 workshops, een afsluitend concert met het fanfareorkest en stellen wij een instrument beschikbaar. De kosten moeten voorafgaand aan de cursus betaald worden. U wordt hierover geïnformeerd.

  

Kidsconcert

Onderdeel van de workshops is het Kidsconcert. Alle kinderen die hebben meegedaan aan het project, zullen, samen met de fanfare van Concordia, van zich laten horen. Tijdens dit concert wordt een verhaal verteld en de kinderen spelen, met de fanfare, een muzikale omlijsting om dit verhaal.

 

Het verhaal gaat over drie hele slimme kinderen die een machine maken die van een echte mug een echte olifant kan maken. Tenminste.. Dat is de bedoeling. Hoe dit gaat aflopen, hoort u op dinsdagavond  28 november. Het concert start om 19.00 uur.

 

Vervolg na de workshops?

Ons doel met deze workshops is zo veel mogelijk kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met muziek in het algemeen en specifiek met blaasmuziek. Daarnaast hopen we natuurlijk zo veel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om door te gaan. Na de workshops kunnen de kinderen starten in het reguliere opleidingstraject van de muziekvereniging. Meer informatie daarover volgt later.

 

FAQ

Kan mijn kind zich opgeven en een ander instrument leren bespelen?

De workshops zijn bedoeld voor kinderen die alleen bugel of klokkenspel willen leren. Dit zijn de instrumenten die het beste bij de leeftijd van de kinderen past. Is uw kind toch geïnteresseerd in muziek maken bij het orkest, maar gecharmeerd van de saxofoon of slagwerk? Dan kan uw kind meteen lid worden van de muziekvereniging en privélessen gaan volgen. We bieden twee gratis proeflessen aan. Voor meer informatie verwijs ik u naar de pagina ‘Opleidingen’ op onze website.

 

We zijn geïnteresseerd in de workshops, maar de lestijden/dag komt niet uit. Is daar een oplossing voor?

De tijden voor de 8 workshops staan vast, maar er is meer speelruimte in tijd voor de reguliere privélessen. Dit betekent dat uw kind meteen lid wordt. We bieden als muziekvereniging twee gratis proeflessen aan. Voor meer informatie verwijs ik u naar de pagina ‘Opleidingen’ van deze website.

 

Mijn kind zit niet in groep 3, 4, 5 of 6, maar wil wel graag meedoen. Kan dat?

Het is mogelijk om kinderen die jonger of ouder zijn, mee te laten doen; de cursus is echter samengesteld voor deze leeftijdsgroep. Alternatief bieden we voor de jongste kinderen AMV-jong aan en voor de oudere kinderen privéles. Uw kind wordt dan meteen lid, maar we bieden wel twee gratis proeflessen aan. Voor meer informatie verwijs ik u naar de pagina ‘Opleidingen’ op onze website.

 

Wie is de docent?

De docent is Patricia Klock, 26 jaar. Ze heeft de studie HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond. Ze heeft zich vanaf het begin af aan geïnteresseerd in muziekpedagogie en is gespecialiseerd in de Kodaly-techniek. Ze is werkzaam binnen onze muziekvereniging als coördinator en docent van de scholenprojecten en AMV-docent. Daarnaast is ze werkzaam bij andere muziekverenigingen als dirigent bij diverse jeugd- en volwassen orkesten, fluitdocent, muziekdocent en theoriedocent.