Muziek op school

Concordia brengt muziek op basisschool De Vuurvogel

 

Muziekvereniging Concordia Bergschenhoek is op OBS Vuurvogel gestart met het ‘Muziek op School’ project. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Arie en Paula van der Elst, die een groot hart hebben voor muziek en het belangrijk vinden dat jonge mensen daarmee in aanraking komen. En nu was de Vuurvogel aan de beurt om hiermee kennis te maken.

 

Op 10 en 17 februari kwam muziekdocent Melanie Garrett op school om de groepen 3 t/m 8 muziekles te geven. Zij bracht een auto vol instrumenten mee! Groepen 3 en 4 zijn aan de slag gegaan met het klokkenspel, klein slagwerk en boomwhackers. Voor de groepen 5 t/m 8 waren er bugels en trombones. Dat is een hele kunst om daar geluid uit te krijgen, maar dankzij de uitnodigende uitleg van juf Melanie, lukte het iedereen!

 

Als afsluiting van het project hebben leden van Concordia op 24 februari een miniconcert gespeeld voor de hele school. Alle instrumenten lieten een solo horen: de trombone, saxofoon, bastuba, drums en klokkenspel. De bastuba was wel het meest indrukwekkend: wat een geluid kwam er uit dat enorme instrument! Met alle liedjes werd enthousiast meegezongen en geklapt. Dit was gelijk de afsluiting van een project over beroepen. Zo hebben de kinderen ervaren dat je van je hobby ook je beroep kunt maken. De jongste kinderen hadden beroepenfeest en waren verkleed in de kleding van hun toekomstige beroep.

 IMG-20230224-WA0002_2.jpg

Na het laatste nummer legde juf Melanie uit dat de kinderen op woensdagmiddag workshops kunnen volgen bij Concordia. Inschrijven is nog mogelijk tot 21 maart. Leerlingen leren in 8 weken hoe leuk het is om samen muziek te maken. De leerlingen van groepen 3 en 4 leren spelen op klokkenspel. De groepen 5 t/m 8 leren op een echt blaasinstrument spelen: de bugel of de trombone.

 

Als afsluiting van de cursus mogen de kinderen laten horen wat ze geleerd hebben. Ze mogen samen met het grote orkest van Concordia optreden. Helemaal leuk is dat eerdere ‘Muziek op School’-projecten hun vruchten beginnen af te werpen. In het orkest zitten inmiddels al heel wat leerlingen die zelf ook op deze manier zijn gestart.

 

Dit concert is op dinsdag 23 mei om 19:00 uur in de Cultuurfabriek. Ouders, familie en geïnteresseerden: schrijft u deze datum alvast in uw agenda. Het belooft een mooi spektakel te worden!