MPB op Sla-je-slag 2022

Door de combinatie van al deze facetten en de toegepaste dynamiek werd er afgelopen zaterdag in Dessert Sunrise van Alex Stopa zo ’n sfeer neergezet dat er ook echt een denkbeeldige zon op kwam . In Aether van Fransisco Perez welke gaat over de “Ether” welke volgens Newton een Medium is,  dat de hele ruimte doordrong, waardoor alle licht en energie er doorheen kon reizen wist de MPB door met name het gebruik van twee vibrafoons , klokkenspel en buisklokken in combinatie met de juiste percussie instrumenten en de lagere tonen van de marimba’s de vage aspecten van ons Universum neer te zetten. Tot slot werd van de Griekse Pianist Yanni : Marching Season vertolkt waarin vele maatsoortwisselingen en een opbouw in tempo op een indrukwekkende manier werd neergezet.
 
Aan het eind van de middag nadat er nog geluisterd werd naar andere slagwerk orkesten volgde de uitslag waarbij gedacht werd in de middenmoot te zullen eindigen werd het op het eind wel spannend toen bleek dat de muzikanten uit Bergschenhoek bij de laatste drie zaten. Uiteindelijk had de MPB slechts één punt minder dan de winnaar van deze wedstrijd, het Veldhovens Muziekkorps. Een geweldige prestatie door Muziekvereniging Concordia!
 
Wilt u de MPB ook eens horen spelen dan is 19 november de uitgelezen kans! Dan is er een Cultuur proeverij concert van het koor The Young Voices samen met de MPB. Zowel samen als apart zullen deze te beluisteren zijn. Kaarten a 5 euro per stuk inclusief consumptie zijn te bestellen via www.cultuurproeverij.nl. De deur zal open gaan om 19.15 uur. Om 20 uur start het concert in de Cultuurfabriek, Groeneweg 51 te Bergschenhoek.
 
Ook wel eens mee willen doen bij de MPB?  Kom dan kijken in de Cultuurfabriek waar elke maandagavond van 20-22 uur gerepeteerd word.  Zowel bij de percussie en de mallet groep is nog ruimte voor aanvulling om de muziekstukken nog voller te laten klinken.